Ledový salát jemně dochucený tatarkou
Tento recept je z mé osobní skromné zásoby receptů, berte ho proto s rezervou. Je možné experimentovat, obměňovat základ, přidávat zeleninu. Přáprava vám zabere slabých 5-10 minut.
Suroviny:
-ledový salát (buď prostě koupíte celou "hlávku" nebo si kupte malý římský salát)
-rajčata jsou základ
-jedna malá šalotka nic nezkazí
-pokud máte rádi třeba olivy (upřímně, já ne)
-1 celá mrkev
-olivový olej
-tatarská omáčka
Příprava:
1. Vezmete si co největší prkénko a nakrájíte salát na příhodné malé kousky. Naházíte je do misky (větší misky než tu, ze které budete jíst).
2. Nakrájíte rajčata na 2-3cm kousky, přidáte k salátu.
3. Oškrábete mrkev a nastrouháte nahrubo. Šalotku najemno nakrájíte, půlku si necháte třeba na něco jiného.
4. Celé zakapete- s citem- olivovým olejem (už tak to bude tatarkou dost mastné) + přidáte lžíci (vážně, jen jednu) tatarské. Promícháte a máte hotovo :-)