Ledový salát jemně dochucený tatarkou

20.10.2013 21:33

Tento recept je z mé osobní skromné zásoby receptů, berte ho proto s rezervou. Je možné experimentovat, obměňovat základ, přidávat zeleninu. Přáprava vám zabere slabých 5-10 minut.

Suroviny:

-ledový salát (buď prostě koupíte celou "hlávku" nebo si kupte malý římský salát)

-rajčata jsou základ

-jedna malá šalotka nic nezkazí

-pokud máte rádi třeba olivy (upřímně, já ne)

-1 celá mrkev

-olivový olej

-tatarská omáčka

 

Příprava:

1. Vezmete si co největší prkénko a nakrájíte salát na příhodné malé kousky. Naházíte je do misky (větší misky než tu, ze které budete jíst).

2. Nakrájíte rajčata na 2-3cm kousky, přidáte k salátu.

3. Oškrábete mrkev a nastrouháte nahrubo. Šalotku najemno nakrájíte, půlku si necháte třeba na něco jiného.

4. Celé zakapete- s citem- olivovým olejem (už tak to bude tatarkou dost mastné) + přidáte lžíci (vážně, jen jednu) tatarské. Promícháte a máte hotovo :-)